Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mach J.: Kdyby sochy vyprávěly

29. 8. 2023

mach-sochy-2023.jpgDalší naší novou publikací je povídání Jiřího Macha Kdyby sochy vyprávěly. Je to už naše druhá společná publikace. O té první si můžete přečíst zde: NATURA Hlinné - Vydavatelství SEN - Mach J.: Místa zastaveného času (estranky.cz). Autor se zde zaměřil opět na region Orlických hor a podhůří, kde si všímá kamenných soch, jejich historie, příběhů a tvůrců. Je rozdělena do několika kapitol. Nechybí ani povídání o materiálu, ze kterého se sochy vyráběly. Text je doplněn mnoha černobílými fotografiemi uvedených děl. Vydání publikace laskavě podpořilo Kamenosochařství Holanec Opočno, za což moc děkujeme.

Pokud máte o publikaci zájem, už teď ji seženete v prodejně potravin v Dobrém, v knihkupectví Hoňkovi a IC v Dobrušce, v IC v Opočně, v knihkupectvích Naděje a Vávrová, a také v MIC v Rychnově n. Kn. a samozřejmě u nás v Hlinném. Postupně budeme informovat o dalších prodejcích. Pokud má některý z nich zájem, kontaktujte nás. Když si ji objednáte poštou, bude k ceně 160 Kč připočítáno aktuální poštovné České pošty a balné. 

Můžete si ji také zakoupit na připravované besedě a křtu, který se bude konat ve čtvrtek 14. září 2023 v 17 hodin v dobrušské synagoze. Jste srdečně zváni. Níže je pozvánka. 

sochy-pozvanka.jpg

Křest v dobrušské synagoze se vydařil. Navštívilo ho 35 zájemců. Knihu pokřtili: Pavla Žďárková, ředitelka muzea; Jiří Mach, autor; Eva Kučerová, vydavatel; Josef Holanec, kameník. Níže se posívejte na 2 fotografie.

krest-mach-2023-1.jpg

krest-mach-2023-2.jpg

Článek o křtu v Deníku si můžete přečíst zde: Kdyby sochy vyprávěly. Jiří Mach z Dobrušky seznamuje s jejich příběhy - Rychnovský deník (denik.cz).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Objednávka

(František Stáně, 5. 3. 2024 23:31)

1 ks