Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kubín Josef: O mém životě na česko-kladském pomezí...

7. 3. 2019

kubin-obalka.jpgDlouho připravovaná publikace vyšla v pondělí 4. března 2019. Redaktoři PhDr. Jaroslav Šůla a prof. PhDr. Vladimír Wolf zpracovali vzpomínky Josefa Kubína, rodáka z Kounova-Hluků, na život jeho i dalších lidí v první polovině 20. století na česko-kladském pomezí. Jedná se především o Kounov, Šediviny, Olešnici v Orlických horách, Nový Hrádek, ale i polské Duszniki-Zdrój a Kudowa-Zdrój. Josef Kubín vzpomíná na své dětství, na českou školu Kounově i německou v Šedivinách, na sanatorium v Luži, na obě světové války, rok 1945 i období po něm. Jeho vzpomínky končí rokem 1974 (?).

Publikaci se nám podařilo doplnit fotografiemi a dalším obrazovým materiálem, bez kterého by nebyla úplná. Za pomoci vnuků Josefa Kubína jsme ji doplnili osobními a rodinnými dokumenty.

Můžete si ji objednat na adrese z Kontaktů, případně ji zakoupit v prodejnách regionu. Samozřejmě se také můžete zastavit přímo u nás v Hlinném. Sledujte tyto stránky, kde budeme postupně informovat o místech, kde ji můžete zakoupit. Pokud ji budeme posílat poštou, tak k ceně publikace připočítáme balné a aktuální poštovné.

První místo, kde můžete knížku zakoupit je muzeum v Deštném v Orl. horách. Dále to jsou Potraviny Bartoš v Dobrém, Potraviny D&M v Novém Hrádku, prodejna knih Vávrová v Rychnově n. Kn, Knihkupectví Náchod, Knihkupectví U Hoňků Dobruška a Informační centrum v Olešnice v Orl. horách.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co by měly znát dnešní děti

(Jitka Hejzlarová, 7. 10. 2019 22:15)

Vzpomínky pana Kubína jsem přečetla za jeden večer. Části jsem četla nahlas i manželovi, který pochází z Kounova-Rozkoše. Místa, která pan Kubín popisuje, známe. A dnešní mladé generaci by bylo potřeba podobné životní příběhy přiblížit, aby si uvědomila, jak se jim dnes žije krásně