Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kronika Antonína Páchy, Deštné v Orlických horách 1945 - 1967

18. 3. 2022

pacha-kronika-1.jpgSpolečně s Muzeem zimních sportů, turistiky a řemesel v Deštném v Orlických horách jsme pro vás připravili zajímavé čtení z celkem nedávné historie. Honza Hlaváček získal od rodiny Antonína Páchy ručně psanou kroniku, kterou přepsal a tak připravil k tisku. Zajistil k tomu i obrazovou dokumentaci. Publikace obsahuje zápisky Antonína Páchy téměř po dnech v letech 1945 - 1967, kdy jako holič působil v Deštném v Orlických horách. Více jak polovina zápisků je o počasí, dále pak o událostech především v Deštném, ale i v okolí. Jsou tam i rodinné zápisky. 

Publikace je ve formátu A5 s měkkou vazbou. Jak píšeme výše, k tisku ji připravil Honza Hlaváček, sazbu provedl Josef Kučera. Můžete si ji zakoupit v muzeu v Deštném, v knihkupectvích Naděje a Vávrová v Rychnově nad Kněžnou, v knihkupectví u Hoňků v Dobrušce, v prodejně Potraviny Bartoš v Dobrém a u vydavatele v Hlinném za 160 Kč. O dalších místech prodeje vás zde budeme informovat.

V přípravě na vydání je další část Páchových zápisků z let 1938 - 1945, kdy působil ve Svineckém Dvoře na Skuhrovsku. To je podobně zajímavé čtení. Tak je nepropásněte.

Tady si můžete přečíst, co o knize napsal Orlický týdeník (63/14: 5, 2022).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář