Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gerža M.: Orchideje Orlických hor a podhůří

29. 4. 2019

orchideje-oh.jpgTak už je to tady. Po téměř deseti letech práce spatřila světlo světa kniha Michala Gerži "Orchideje Orlických hor a podhůří". Autor v ní popisuje 38 druhů orchidejí, které se kdy v Orlických horách, tedy i na polské straně, vyskytovaly nebo ještě vyskytují. Je doplněna velkým množstvím barevných fotografií Josefa Kučery a Jana Friedeho. Mapy zpracoval Rudolf Remeš. Předmluvu napsal Jindřich Šmiták, předseda Orchidea klubu Brno. Vydali jsme ji ve spolupráci se Spolkem LIBRI, z. s. Hlinné.

Po knihách "Orchideje Bílých Karpat", "Orchideje Ústecka", "Orchideje Českého středohoří" a "Orchideje okresu Šumperk" je to další regionální publikace o orchidejích v republice. 

Pokud tedy máte o knihu zájem, je možné si ji objednat na adrese z Kontaktů. Požadujeme platbu předem nebo posíláme na dobírku. K ceně připočítáváme aktuální cenu za poštovné a balné. Tak neváhejte a objednávejte. Knihkupci v regionu o ni zatím nemají zájem. Seženete ji v prodejně knih paní Vávrové a v Knihkupectví Naděje v Rychnově nad Kněžnou a také na Kolowratském zámku. Dále pak v Knihkupectví Horová v Náchodě, v prodejně Potraviny Bartoš v Dobrém, v Infocentru v Olešnici v Orl. horách, v Rokytnici v Orl. horách a Orlickém Záhoří a také v Muzeu v Deštném v Orl. horách. Můžete se pro ni taky zastavit přímo u nás v Hlinném po předchozí telefonické domluvě (tel.: 732367979). 

Doufáme, že vám tato nová kniha přinese kromě krásných obrázků orchidejí také poučení, jak se k přírodě chovat, abychom tyto krásné a vzácné květiny v ní mohly pozorovat ještě mnoho let. A nejen je.

 

Recenze

Krahulec F. (2019): Michal Gerža: Orchideje Orlických hor a podhůří. - Živa, Praha, 4:kulér CXIII.

Mruzíková Z. (2019): Gerža M. (2019): Orchideje Orlických hor a podhůří. - Ochrana přírody, Praha, 74/3:kulér XI-XII.

Šmiták J. (2020): Michal Gerža Orchideje Orlických hor a podhůří. - Roezliana, Brno, 50:85.

Doležal J. (2020): Michal Gerža: Orchideje Orlických hor a podhůří. - Orlické hory a Podorlicko, Rychnov nad Kněžnou, 27/1-2: 163-164.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Objednávka

(František Stáně, 5. 3. 2024 23:37)

1 ks