Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doberská ročenka 2015

24. 7. 2016

roc2015.jpgV polovině června jsme opět vydali pro Obec Dobré nové číslo Doberské ročenky. Tentokrát za rok 2015. Dočtete se zde o zajímavostech z historie, o činnosti Obce Dobré, zájmových a sportovních organizací, základní a mateřské školy a další informace.

Miloslava Suchánková vzpomíná na konec 2. světové války v Dobrém. Milan Práza popisuje historii zemědělské usedlosti čp. 14 Pustina v Rovném a následně stručný životopis Aloise Prázy, který v této usedlosti chvíli bydlel a pak působil ve Františkových Lázních. Michal Hofman stručně popisuje historii stavby silnice z Hlinného do Brocné. Představujeme zde zatím poslední (současnou) ředitelku základní školy paní Blanku Raškovou. Můžete se zde také seznámit s plněním programu obecního zastupitelstva v roce 2015 a s jeho plány na rok 2016. Svoji činnost popisují zástupci základní a mateřské školy, některých zájmových organizací a spolků. Nechybí ani společenská kronika.

Zájemci si mohou novou Doberskou ročenku zakoupit na Obecním úřadě nebo v prodejně potravin v Dobrém. Na Obecním úřadě seženou i některá starší čísla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář