Jdi na obsah Jdi na menu
 


Práce pro přírodu v roce 2021

1. 2. 2022

V roce 2021 jsme prováděli převážně kosení a úklid posekané trávy na čtyřech lokalitách v CHKO Orlické hory. Pouze na lokalitě PR Hořečky proběhlo ještě vyhrabání stařiny. První část lokality, tam, kde se vyskytuje hořeček, byla posečena a uklizena na začátku června, včetně části louky, kde se vyskytuje kýchavice. Zbytek lokality byl pokosen a uklizen v srpnu. 

2021-horecky.jpg

V PR Hořečky proběhlo po odtání sněhu a vyschnutí lokality na začátku května vyhrabání stařiny a odvoz materiálu mimo lokalitu za pomoci členů KČT Dobruška. To vidíte na fotografii nahoře. Na dolní fotografii pak vidíte, jak vypadá část lokality po pokosení a uklizení. Takto to vypadalo v srpnu.

2021-horecky-2.jpg

V lokalitě U Radosti jsme sekali a uklízeli její horní část, kde se většina kosí křovinořezem z důvodu velkého zamokření. Suché části se pak kosí ručně vedenou sekačkou. Na obrázku vidíte kosení křovinořezem. To bylo provedeno na konci července a úklid pak začátkem srpna.

2021-u-radosti.jpg

Další lokalitou, kterou jsme kosili, je lesní louka v lese Tulešov. Tady se celá louka pokosila ručně vedenou sekačkou a hmota se pak odvezla mimo lokalitu. Na obrázku je také vidět pokosená a ještě neuklizená louka. Kosení bylo provedeno v polovině srpna a úklid začátkem září.

2021-tulesov.jpg

Poslední lokalitou je téměř suchá louka v Antoniině údolí. Louka je v prudkém svahu, proto je téměř celá kosena křovinořezem. Jen nejhořejší část, která není tak příkrá, byla pokosena ručně vedenou sekačkou. Hmota byla uklizena na hromady ve spodní části louky. Na obrázku je vidět už uklizená louka. Kosení bylo provedeno také v polovině srpna a úklid začátkem září.

2021-antudoli.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář