Jdi na obsah Jdi na menu
 


I v roce 2020 jsme pracovali pro přírodu

17. 12. 2020

Podobně jako v minulých letech naší hlavní prací bylo kosení a úklid několika luk v CHKO Orlické hory. Prováděli jsme kosení horní části louky ve Vísce u Deštného v Orl. horách, louky v lese Tulešov a horní louky v Antoniině údolí u chalupy Markovovů. Kosení spojené s úklidem, vyhrabáváním stařiny a narušením drnu jsme prováděli také v přírodní rezervaci Hořečky u Olešnice v Orl. horách. Tady jsme dokonce sekli jednu část louky dvakrát. 

2020-viska.jpg

Pokosená horní část louky ve Vísce u Deštného v Orl. horách.

2020-horecky-odvoz.jpg

Odvoz posekané trávy z PR Hořečky.

2020-horecky.jpg

Druhé kosení části louky v PR Hořečky.

V národní přírodní rezervaci (NPR) Bukačka jsme provedli opravu a místy i prodloužení zábran proti vstupu lidí do prostoru NPR. To je totiž zákonem č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny zakázáno. Bohužel, lidi si z toho nic nedělají a někdy zábrany i záměrně ničí. Dále jsme zhotovili dva dřevěné označníky pro památné stromy v Neratově a v Bartošovicích v Orl. horách. Jejich instalace bude provedena v příštím roce.

2020-bukacka-zabrany.jpg

Poslední naší prací pro přírodu Orlických hor bylo vyřezání náletu v rašeliništi Nad Polankou a jeho následného úklidu. Dřevo a větve jsou srovnané mimo rašeliniště na hromadách, které budou v příštím roce zpracovány na palivo a odvezeny. Na prvním obrázku vidíte, jak to vypadalo před vyřezáním a na druhém pak po vyřezání a úklidu.

2020-polanka-pred.jpg

2020-polanka-po.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář