Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křest knihy o orchidejích Orlických hor

30. 4. 2019

Malá podhorská vesnička Hlinné, sídlo vydavatele, se zhostila křtu velké knihy "Orchideje Orlických hor a podhůří", regionálního autora Michala Gerži ze Sedloňova. Budova bývalé školy se tak stala místem, kde tento slavnostní akt v sobotu 27. dubna probíhal. Sešlo se tady na 25 zájemců, včetně významných osobností a rodinných příslušníků autorů. Naše pozvání přijal poslanec Petr Sadovský, starosta Dobrušky Petr Lžíčař, správce kolowratského majetku Martin Fojt nebo předseda Orchidea klubu Brno Jindřich Šmiták. Nechyběl ani zástupce regionálního tisku, Michal Sedláček z Orlického týdeníku. O kulturní program se postaral hudebník Petr Köppl ze Stolína u Červeného Kostelce. Nemůžeme zapomenout ani na Karla Zachariáše a jeho pomocníky, kteří zajišťovali, ke chvále všech účastníků, občerstvení. Účast autora Michala Gerži a druhého autora fotografií Jana Friedeho byla samozřejmostí. Vydali jsme ji ve spolupráci se Spolkem LIBRI, z. s. Hlinné.

Křtu knihy se zhostili za vydavatele Josef Kučera, autor Michal Gerža, autor předmluvy Jindřich Šmiták a hosté Petr Sadovský a Petr Lžíčař. Následovaly krátké proslovy autora Michala Gerži a předsedy Orchidea klubu Jindřicha Šmitáka. Moderování celé akce se zhostil Josef Kučera. Jeho velkoformátovými fotografiemi orchidejí byla vyzdobena místnost, kde slavnost probíhala.

Zájemci si mohli novou knihu na slavnosti přímo zakoupit za speciální cenu. V nabídce byly i další tituly vydané Vydavatelstvím SEN v Hlinném. Podrobnosti o knize najdete na https://natura.estranky.cz/clanky/aktuality/gerza-m.--orchideje-orlickych-hor-a-podhuri.html.

krest-orchideje-0.jpg

Knihu pokřtili (zleva): Josef Kučera, Michal Gerža, Jindřich Šmiták, Petr Sadovský a Patr Lžíčař. Foto: Jan Friede

krest-orchideje-1.jpg

Předseda Orchidea klubu Brno Jindřich Šmiták při rozhovoru s autorem Michalem Geržou. Foto: Jan Friede

krest-orchideje-2.jpg

Autor Michal Gerža při krátkém projevu o vzniku knihy. Foto: Jan Friede

krest-orchideje-3.jpg

Předseda Orchidea klubu Jindřich Šmiták při projevu o vydaných orchideářských publikacích v České republice. Foto: Jan Friede

krest-orchideje-5.jpg

Petr Köppl při hudební produkci. Foto: Leoš Vyhnalík

krest-orchideje-4.jpg

Karel Zachariáš s kolegy z chaty Kristýna v Jedlové v Orlických horách s vynikajícím občerstvením. Foto: Leoš Vyhnalík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář